BusinessTurism

Asociația Descoperă Cazanele Dunării. Cea mai nouă asociație de promovare a turismului din Clisura Dunării, a fost înființată în acest weekend, la Eșelnița.

Câțiva antreprenori în turism, ghizi locali, ecologiști și iubitori ai naturii înființează Asociația Descoperă Cazanele Dunării.

Cazanele Dunării, una dintre cele mai spectaculoase zone naturale din România, găzduiește o moștenire culturală și peisagistică impresionantă.

Pentru a pune în valoare aceste comori, un grup de antreprenori în turism au înființat Asociația „Descoperă Cazanele Dunării” angajându-se să lucreze împreună cu locuitorii, autoritățile locale, partenerii naționali și internaționali, pentru a crea oportunități economice, fără a compromite frumusețea, diversitatea și biodiversitatea Clisurii Dunării.

Clisurii Dunării, o destinație turistică durabilă și accesibilă tuturor.

Scopul asociației este promovarea Clisurii Dunării și împrejurimile sale ca destinație turistică durabilă și accesibilă tuturor.

Prin activitățile desfășurate, organizația urmărește să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța conservării capitalului natural și cultural al zonei.

„Cazanele Dunării sunt o comoară ascunsă, cu peisaje miraculoase, vestigii istorice fascinante și un mod de viață autentic. Dorim să dăm posibilitatea oamenilor să descopere și să își însușească aceste valori excepționale”,

a declarat președintele asociației Octavian Leca.

Componența asociației reunește pasionați de turism, ghizi locali, ecologiști și iubitori ai naturii din regiunea Clisura Dunării. Membrii săi provin din rândul comunității locale și nu numai, antreprenori care și-au propus îmbunătățirea mediului de afaceri precum și o mai bună promovare a zonei turistice “Cazanele Dunării”

Printre inițiativele planificate se numără:

  • Dezvoltarea infrastructurii turistice și a serviciilor în concordanță cu principiile de sustenabilitate, pentru a oferi vizitatorilor o experiență plăcută și autentică în Clisura Dunării.
  • Implicarea comunităților locale în procesele de luare a deciziilor și în beneficiile aduse de turismul și conservarea în zonă, pentru a asigura dezvoltarea economică și socială echilibrată a regiunii.
  • Colaborări cu organizații similare pentru schimb de experiență și bune practici.
  • Promovarea meșteșugurilor și tradițiilor locale.
  • Campanii de ecologizare și conservare a biodiversității.
  • Conferințe și expoziții despre istoria și cultura regiunii.
  • Promovarea aceastei zone ca o destinație turistică deosebită, care oferă oportunități variate de recreere, cultură și aventură.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button