Electorale 2024Politică

Dorina Mihai, soluții reale pentru Remetea Mare

Dorina Mihai este omul care știe, vrea și poate să transforme Remetea Mare într-o localitate demnă de vremurile în care trăim.

După terminarea studiilor superioare, Dorina a decis să rămână acasă, în comuna Remetea Mare, satul Ianova, pentru că, așa cum spune ea, aici este colțul ei de Rai!

Acest colț de Rai aflat la aproximativ 17 km de Timișoara a fost neglijat de-a lungul timpului de autoritățile locale și ținut într-o subdezvoltare crâncenă.

Admininistrația locală deficitară, condițiile în care ea, familia sa, vecinii și toți cetățenii din comună trăiesc, au determinat-o să spună: Gata, nu se mai poate așa!

Dorina Mihai este omul care își dorește, știe și poate să facă administrație publică locală focusată pe binele comunității!

Asemenea fiecărui om care trăiește și își educă copiii în comuna Remetea Mare, Dorina Mihai cunoaște problemele cu care comunitatea se confruntă.

Dorina Mihai – despre infrastructura școlară din Remetea Mare

Dorina Mihai este mama celor trei copilași pe care îi îngrijește cu drag și asemenea tuturor părinților își dorește un mediu sigur, curat și sănătos de dezvoltare pentru toți copiii din comună.

O creșă în Remetea Mare nu este ceva exagerat, o creșă în Remetea Mare este o necesitate.

Dorina Mihai își dorește ca mucegaiul din pereții grădiniței de la Ianova să dispară, nu să fie ascuns sub vopsea în fiecare an, pentru că sănătatea copiilor este esențială.

Numărul copiilor care merg la grădiniță este din ce în ce mai mare, lucru îmbucurător de altfel, dar locurile din grădiniță sunt insuficiente.

Construcția unei noi grădinițe este absolut necesară.

Oamenii trebuie să aibă condiții decente de trai, să se bucure de viață, de liniște și siguranță acasă la ei, în Remetea Mare.

Transportul copiilor de la Ianova la școala din Remetea Mare trebuie să se facă în deplină siguranță pentru copii. Această problemă trebuie rezolvată cu celeritate. Achiziționarea unui mijloc de transport dedicat transportului școlar este soluție optimă.

Apa potabilă și canalizarea sunt esențiale pentru o viață normală

În comuna Remetea Mare lipsa canalizării funcționale, dar și lipsa apei în special în sezonul cald sunt minusuri care nu au nici o justificare.

Dorina Mihai înțelege perfect situația cu care cetățenii se confruntă și are soluții.

“Nu putem trăi cu apă adusă de la Timișoara cu cisternele! Putem fora aici și ne putem asigura necesarul real de apă.”

Suntem în anul 2024, toate localitățile dezvoltate au apă și canal funcțional, dar la Remetea Mare acestea nu există. Este inadmisibil ca locuitorii de pe strada principală din Remetea Mare să nu fie nici acum racordați la utilitățile de bază ale unei așezări rurale.

Terenurile pentru tinerii din localitate vor fi atribuite conform legii

În calitate de primar mă voi asigura că tinerii vor primi teren pentru a-și construi o casă, atât de necesară pentru întemeierea unei familii.

Aceste terenuri vor fi alocate conform legii și tinerii din comuna noastră vor beneficia de ele.

Terenurile, la fel ca și alte avantaje despre care se vorbește mult în ultimul timp, nu trebuie să fie folosite ca și mijloace de constrângere electorală.

Terenurile vor fi atribuie conform legii, iar tinerii din comună vor putea să beneficieze de aceste loturi.

ne spune Dorina Mihai.

Managementul deșeurilor a reușit să revolte comunitatea

Locuitorii din Remetea Mare și Ianova, efectiv, nu au o platformă pregătită pentru a prelua deșeurile voluminoase, resturile de la construcții, etc.

Ce poate face omul cu astfel de deșeuri?

Este de datoria primăriei ca pentru aceste deșeuri să existe un loc de colectare astfel încât oamenii să nu mai simtă această presiune și să nu mai fie nevoiți să caute soluții disperate.

 Să avem o localitate curată în care oamenii să se simtă bine, să se bucure de condițiile decente de trai este ceva firesc în zile noastre.

Avem nevoie de soluții reale pentru problemele reale ale comunei.

Trotuare, șanțuri, rigole de scurgere – situația lucrărilor din Remetea Mare

Cetățenii trebuie să locuiască în condiții decente. Este firesc să ne dorim trotuare drepte, șanțuri făcute corect prin care apa să se scurgă, nu să băltească. Este firesc să nu avem găuri între borduri și trotuar sau asfalt pentru a nu risca să ne rupem picioarele. Este firesc ca spațiul public să fie aranjat astfel încât să ne bucurăm de această zonă verde.

Lucrările de infrastructură sunt o bătaie de joc la adresa locuitorilor din Remetea Mare. Această situație este de-a dreptul inadmisibilă.

Cetățenii comunei Remetea Mare sunt oameni decenți, corecți și merită să aibă condiții normale de trai.

Remetea Mare, comună situată fix lângă capitala Banatului este locul în care lucrările de infrastructură s-au făcut și se fac fără nici un fel de responsabilitate, fără un control real, fără a avea la bază un proiect care să coincidă cu realitatea.

Practic, pe banii lor, locuitorii din Remetea Mare trebuie să aibă o infrastructură utilă, corectă și demnă de vremurile în care trăim.

Dezvoltarea comunei și impactul pe care îl are asupra comunității

Este firesc ca zonele peri-urbane să se dezvolte într-un ritm accelerat. „Comuna noastră este în continuă dezvoltare, iar infrastructura existentă nu este pregătită”.

Este normal ca administrația publică locală să se asigure că acele PUZ-uri vor avea utilități necesare dezvoltării în condiții decente a noilor cartiere.

Dorina Mihai este primarul tău din Remetea Mare, pentru că asemenea ție și Dorina își dorește condiții normale de trai, condiții demne de vremurile în care trăim.

De Dorina Mihai și de toți locuitorii din comuna Remetea Mare depinde dacă această localitate va mai sta încă 4 ani sub negura subdezvoltării sau în sfârșit oamenii vor decide să aleagă un om nou în politică, o fiică a localității, un om care a demonstrat că știe, poate și vrea să se implice activ în viața comunității și să o schimbe în bine.

Pentru a afla mai multe despre Dorina Mihai și despre cum vedea ea următorii patru ani pentru Remetea Mare, urmărește pagina de Facebook: Dorina Mihai.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button