Știri naționale

„Săptămâna școală în siguranță” se desfășoară în această perioadă în școlile din Timiș

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, în perioada 14-17.05.2024 vor demara activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”, care se va desfășura la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș.

Prin intermediul acestor activități se urmărește conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

În acest sens, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din structurile de ordine publică din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu partenerii instituționali,
zilnic vor desfășura activități preventive în unitățile de învățământ, astfel încât elevii să beneficieze de informațiile necesare dezvoltării unor comportamente corespunzătoare mediului școlar.

Vor fi abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, consumul și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și nerespectarea vieții private.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button