Social

Drum nou de legătură între județele Timiș și Caraș-Severin. Încep lucrările de reparații pe DJ 585 în zona localității Visag

Consiliul Județean Timiș a dat ordin de începere pentru lucrările de „Modernizare a DJ 585 limită jud. Caraș-Severin – Visag, km 36+200 la km. 38+540”. Tronsonul complet are 2,34 km, dar sectorul pe care se fac reparații are o lungime de 1,75 km. 

Secțiunea care urmează a fi reabilitată pornește de la limita cu județul Caraș-Severin, după localitatea Duleu, și se întinde până la limita localității Visag. Execuția va fi realizată de SC Compact Product SRL, iar valoarea proiectului este de 4,3 milioane de lei cu TVA inclus. 

“Actualul drum nu este în stare tehnică prea bună, îl modernizăm pentru a spori confortul și siguranța participanților la traficul rutier. Facem eforturi să intervenim în județ, pe cât mai multe drumuri posibile, mobilitatea timișenilor fiind una dintre prioritățile Consiliului Județean Timiș în mandatul meu” a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș. 

Structura drumului va fi refăcută de la nivel fundație din balast și piatră spartă, peste care se vor așterne două straturi de beton asfaltic, cel de legătură și stratul de uzură. 

Lucrarea mai prevede realizarea unor căi de acces către proprietățile din zonă precum și săparea și amenajarea unor șanțuri de colectare a apelor pluviale și amplasarea unor podețe tubulare transversale, conform soluției tehnice aprobate. 

În perioada de execuție, estimată să dureze trei luni, se va închide traficul pe tronsonul în cauză. Devierea traficului din zonă se va face pe următorul traseu: DJ 587 (Duleu-Fârliug) și pe DN 58A (Fârliug – intersecție DJ 585 cu DN 58A), cu respectarea semnalizării de zi și pe timp de noapte de la fața locului. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button