Justiție

FLAGRANT DELICT ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU PRODUSE ACCIZABILE

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 31 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au surprins în flagrant delict 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În fapt, la data de 31 mai a.c., în jurul orei 12:10, au fost depistate două autoturisme, în portbagajul cărora au fost descoperite câte 2 cutii, care conțineau în total 40.000 de țigarete, neinscripționate.

De asemenea, asupra unui conducător auto, au fost descoperiți 8.265 de lei și 300 de euro.

În continuare, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele acestor persoane, precum și la un alt imobil folosit de unul dintre aceștia pentru a depozita țigaretele provenite din contrabandă, imobil la care au fost descoperite 520.000 de țigarete fără timbru fiscal.

Cele două persoane au fost aduse la sediul I.P.J. Timiș, urmând a fi audiate și a se dispune măsuri legale.

Întreaga cantitate de țigarete, respectiv 560.000 de țigarete și sumele de bani au fost ridicate, în vederea confiscării.

În urma probatoriului administrat, cei 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Activitatea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Totodată, acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Timiș și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button