Justiție

ACȚIUNEA JUPITER – PERCHEZIȚII ÎN DOSARE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE ȘI ÎNȘELĂCIUNE

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile s-au desfășurat în județele Timiș, Cluj, Sibiu, Maramureș și Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, reprezentanții unor societăți comerciale ar fi întocmit documente, în care ar fi consemnat alte destinații de descărcare decât cele reale cu scopul de a nu efectua plata reală a tarifelor autorizațiilor speciale de transport, cauzând un prejudiciu în valoare de 490.753 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri, precum și diferite medii de stocare.

În cauză, cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și uz de fals.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic, precum și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button