Life StylePoliticăSocialȘtiri naționale

FEMEIA ÎN POLITICĂ ȘI BULLYING-ULUI

În România, numărul femeilor implicate în politică este redus. La baza acestei situații stau mai mulți factori, dar probabil cel mai apăsător dar și cel despre care se vorbește prea puțin este bullying-ul.
Femeile sunt bune în politică cât timp nu tind să ocupe o poziție care să atace locul pe care bărbații cred că îl merită prin simplul fapt că s-au născut bărbați !
Rolul femeii în politică este adesea văzut între dosare, la cărat cafea, la periat costumul unui bărbat sau la aranjat cravata.
Cu toate acestea, există femei care nu au nici un motiv să stea în mediocritatea în care bărbații vor să le țină. Sunt femei care știu, pot și vor să se implice în politică NU pentru grade, funcții și alte interese meschine ci pentru comunitate, pentru valoarea reală cu care pot contribui la dezvoltarea societății.
Aceste femei devin ținta celor care NU au scrupule, NU au demnitate, NU au capacitatea de a-și croi un drum prin propriile rezultate și fac tot posibilul să urce această scară mișelește, dărâmând tot în jur, aruncând cu noroi sub formă de acuze și transformând femeia în cel mai ponegrit obiect din partid.
Da, obiect ponegrit – femeia în politică, este o asociere corectă de cuvinte pentru că, prin atacuri repetate, acești politruci încearcă să șteargă orice calitate a femeii, fie umană fie profesională și să o transforme într-un obiect cu care nimeni să nu mai rezoneze!
Este mai ușor să distrugi o femeie în politică decât să îți croiești propriul drum, bazat pe propria capacitate!

Ce faci ca femeie în această circumstanță?

Îți asumi să vorbești public despre bullying-ul din politică sau pleci capul și te lași călcată în picioare.
Adesea, renunțarea la luptă, plecarea capului și asumarea faptului că politica este o lume controlată de bărbați este cea mai simplă decizie.
Plânsul în pumni atunci când nu te vede nimeni pentru a te descărca de toate nedreptățile care ți s-au făcut pare a fi cea mai facilă retragere. Dar cumva această retragere sau o retragere în acest fel nu este pentru toată lumea!
Nu toate femeile au pumnii pregătiți pentru lacrimi. Mai sunt și femei care își pregătesc pumnii minții pentru a se opune tuturor celor care cred ca FEMEIA este preș în politică!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button