CulturăEvenimentSocial

Fotografiile expuse la Povești în rame sunt scoase la licitație, sâmbătă, la Târgul caritabil Printre Curcubee

POVEȘTI ÎN RAME. Din VALEA ALMĂJULUI prin BANATUL MONTAN se apropie de final. Azi este ultima zi în care ne găsiți la Galeria 5 din strada Vasile Alecsandri, nr. 1, din Timișoara. Până la ora 21:00 mai puteți admira fotografii spectaculoase din Valea Almăjului și din Banatul Montan, cărți poștale din perioada imperială și interbelică trimise din Băile Herculane în întreaga lume. Tot până târziu în seară continuă provocarea realității virtuale, turul virtual al Banatului Montan este, categoric, un imbold pentru a alege următoarea destinație de călătorie.

”Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al judeţelor Timiş şi Caraş-Severin” prezentată azi la Povești în rame, începând cu ora 17:00

Tot azi ne vom bucura și de povești cu mori, morari și morărițe. Începând cu ora 17:00 ne vor fi alături Asociația Acasă în Banat și Radu Trifan, cel care ne va prezenta cartea ”Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al judeţelor Timiş şi Caraş-Severin”.

Fotografiile expuse la Povești în rame sunt scoase la licitație, sâmbătă, la Târgul caritabil Printre Curcubee

Deși expoziția-eveniment se apropie de final, activitățile nu se opresc aici. Pentru că am povestit mult cu oameni frumoși, dar am și ascultat povești care ne-au impresionat, ne alăturăm noii noastre prietene, Oana Polifronie, în  demersul ei de a oferi o viață mai bună unor copii cu probleme oncologice din Timișoara și Oradea.

Pe toți cei ce ne-ați trecut pragul, vă invităm la Târgul caritabil Printre Curcubee, în grădina Printre Curcubee Timișoara din strada Grigore Alexandrescu, nr. 69, sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 15:00, acolo unde veți găsi și veți putea licita pentru fotografiile lui Claudiu Vatau, văzute la Povești în rame. Poveștile lui Nicolae Șușara se vor auzi, de asemenea și la târg. Sumele strânse în urma acestei acțiuni vor fi donate în integralitate.

Mereu avem nevoie de ceva! Avem nevoie de acel lucru de care în viitor ne amintim, că face parte dintre posibilitățile pe care le-am trăit, că am avut curaj, că am explorat, că am vrut. De acel ceva pe care îl trăim, chiar dacă se termină acum dar, nu este doar posibilitatea visată. Toate alegerile ne aparțin, fiecare decizie este rezultatul unei intersecții de drumuri, pe care am avut curajul să o trăim. Responsabilitatea direcției ne aparține doar nouă. Mâine, alegem să ajutăm! Sunt mulți oameni la răscruce, dar dacă fiecare face câte ceva, reușim să ajutăm!

Oana Polifronie, psihosociolog, organizator.

POVEȘTI ÎN RAME. Din VALEA ALMĂJULUI, prin BANATUL MONTAN este un eveniment organizat de Claudiu Vatau, Nicolae Șușara și ValeaAlmăjului.ro, în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Expoziția va fi deschisă publicului până în 12 aprilie în intervalul 13:00-21:00, la Galeria 5 (Centrul de Proiecte Timișoara), din strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Timișoara. Intrarea este liberă. Programul complet al evenimentelor îl găsiți aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button