Administrație

Se pregătește licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Ana Aslan“ prin fonduri PNRR

Primăria Municipiului Timișoara pregătește licitația pentru reabilitarea energetică a clădirii Colegiului Național „Ana Aslan“. Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Realizare șarpantă, reabilitare termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național „Ana Aslan”. Aproape 8 milioane de lei sunt necesari pentru a realiza lucrările de reabilitare ale acoperișului și pentru refacerea instalațiilor de încălzire, electrice și a lucrărilor sanitare.

„Continuăm un proces necesar de modernizare al școlilor și grădinițelor timișorene și urmează la rând colegiul Ana Aslan. Pregătim licitația, ca să găsim un constructor pentru reabilitarea termică a clădirii construite în 1950. Dacă procedura decurge fără probleme, anul acesta putem să începem lucrările, care ar dura aproximativ un an. Investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei în educație pentru ca toți elevii din Timișoara să aibă condiții moderne de studiu, indiferent dacă învață la o școală de cartier sau la una centrală”.

a spus primarul Dominic Fritz

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” constă în izolarea termică a clădirii, oferind astfel un confort termic sporit și condiții mai bune de învățare pentru aproape 450 de elevi. Prin acest proiect, se urmărește reducerea costurilor pentru încălzirea clădirii și renovarea a 13 săli de clasă, 5 laboratoare, 3 cabinete școlare, a sălii de sport, bibliotecii, laboratorului medical și psihologic. Investiția cuprinde lucrări de izolare termică, înlocuirea tâmplăriei cu una termoizolantă și modernizarea instalațiilor electrice și termice, ceea ce va conduce la îmbunătățirea eficienței energetice cu 50% și reducerea emisiilor de CO2 cu 50%.

Primăria Municipiului Timișoara investește semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii de educație din oraș, pentru a crea condiții moderne pentru elevi, cu confort termic atât iarna, cât și vara, precum și pentru a reduce costurile de întreținere și utilități, plătite din bugetul local.

Aceasta este prima clădire care va intra în procedura de licitație dintre cele pentru care administrația locală a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local. Data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 15.05.2024. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button