Social

Plecarea voluntară a copiilor din familii – un fenomen tot mai greu de stăpânit

Plecarea voluntară a copiilor de acasă este un fenomen cu care se confruntă un număr tot mai mare de familii.

Copiii, nemulțumiți de anumite aspecte ale vieții lor, decid să plece de acasă. Mulți dintre ei nu mai au șansa să revină în sânul familiei, iar o parte dintre ei devin victime ale diferitelor rețele infracționale.

Pentru a preveni acest fenomen, dar și pentru a-i face conștienți pe tineri de riscurile la care se expun poliția a inițiat diverse activități de informare în școli.

Una dintre aceste campanii de informare și conștientizare s-a desfășurat în Jimbolia.

La data de 21 mai a.c., polițiștii orașului Jimbolia au desfășurat activități educativ-preventive cu elevii înscriși la Liceul Tehnologic Jimbolia, Școala Gimnazială din Jimbolia și Grădinița cu Program Prelungit din Jimbolia în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Activitatea a avut drept scop informarea elevilor despre conștientizarea riscurilor plecării voluntare și efectele negative pe termen scurt și lung ale consumului de droguri asupra sănătății fizice și mentale.

De asemenea, s-a discutat despre importanța menținerii unei comunicări deschise și sincere între părinți și copii pentru a identifica din timp problemele care ar putea determina minorii să plece de acasă.

Astfel de activități preventive în cadrul unităților de învățământ vor continua în județul Timiș și în perioada următoare, în vederea asigurării un mediu sigur pentru copii.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button