Electorale 2024Politică

Incompetență sau rea-voință din partea Biroului Electoral Timișoara pentru a-i induce în eroare pe timișorenii care vor să își redirecționeze votul spre un primar independent

Decizia BEC Timișoara care afectează grav campania candidatului independent cu șanse reale la Primăria Timișoara

𝐌𝐎𝐃𝐈𝐅𝐈𝐂𝐀𝐑𝐄 𝐂𝐔 𝐈𝐙 𝐏𝐄𝐍𝐀𝐋 𝐒𝐀𝐔 𝐈𝐍𝐂𝐎𝐌𝐏𝐄𝐓𝐄𝐍𝐓𝐀 𝐂𝐑𝐀𝐒𝐀 𝐀 𝐁𝐈𝐑𝐎𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐄𝐋𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐀𝐋 𝐓𝐈𝐌𝐈𝐒𝐎𝐀𝐑𝐀.

„𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮𝐥 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐢𝐫𝐜𝐮𝐦𝐬𝐜𝐫𝐢𝐩𝐭𝐢𝐞 (𝐁𝐄𝐂) 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚 a gresit intr-un mod 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐚𝐝𝐦𝐢𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐞𝐜𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐯𝐞 la nivelul campaniei, candidatilor si al respectului fata de cetateni. A incheiat pe 𝟗 𝐦𝐚𝐢 un 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐥, semnat de toti membrii acestuia (𝟗 𝐝𝐢𝐧 𝟏𝟏 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢 𝐚𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐞𝐥𝐨𝐫) cu privire la ordinea candidatilor pe buletinul de vot (inregistrat in sistemul Primariei Timisoara si publicat in mass media: https://assets.primariatm.ro/e93d7935-71f3-49f0-9897-07f87bec4e21/Proces%20Verbal%20-%2009.05.2024.pdf), iar apoi pe 𝟏𝟎 𝐦𝐚𝐢 a 𝐫𝐞𝐜𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐈𝐍𝐃𝐄𝐏𝐄𝐍𝐃𝐄𝐍𝐓𝐈𝐋𝐎𝐑, folosind un 𝐭𝐞𝐦𝐞𝐢 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥 care pana atunci nu a fost luat in considerare, desi era de baza. Totodata, 𝐧𝐮 𝐚 𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 ce se impuneau 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐬𝐢 𝐢𝐧 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐢, 𝐦𝐢𝐞 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐢, asa cum era obligatoriu. Un alt aspect important este ca 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐚𝐥 𝐧𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐳𝐚 𝐜𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭, 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐬.𝐚.𝐦.𝐝., ci ca 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐚 𝐭𝐫𝐢𝐦𝐢𝐬 𝐏𝐫𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧 𝟐𝟒 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞.

In calitate de candidat independent pentru Primaria Municipiului Timisoara, cu sanse mari (atestate), sunt 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐢𝐧𝐬 ca ce a intreprins BEC Timisoara a fost o 𝐦𝐚𝐧𝐞𝐯𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭𝐚, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐚 𝐬𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐚 𝐚 𝐟𝐢 𝐨 𝐠𝐫𝐞𝐬𝐞𝐚𝐥𝐚.

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐞𝐜𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐬𝐢 𝐢𝐦𝐢 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐨𝐬 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚. Sunt nevoit sa imi refac 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞, noul set de 𝐚𝐟𝐢𝐬𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 si sa corectez 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐮𝐳𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐚 𝐩𝐞 𝐛𝐮𝐥𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭, pe care 𝐚𝐦 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭𝐚𝐭-𝐨 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 – inclusiv prin intermediul unei 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬 𝐧𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟐𝟑.𝟑𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐳𝐢 si pe care am fost nevoit sa o sterg (si arhivez) pentru a nu acumula si mai multe citiri. La fel am procedat 𝐜𝐮 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐮𝐩𝐚 𝟏𝟎 𝐦𝐚𝐢, le-am sters si arhivat.

Voi expune in cele de fata si 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭𝐢𝐢.

Cand a aparut la final de luna aprilie, pe ultima suta de metri, 𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭 candidat la Primaria Municipiului Timisoara, plecat in acele zile din randurile USR, 𝐦𝐢 𝐬-𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐮𝐭 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐚𝐥 𝐚 𝐟𝐢 𝐨 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐧𝐞𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐧𝐞𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚. 𝐍𝐞𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚, pentru ca ii prevad un rezultat electoral mediocru. 𝐍𝐞𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚, pentru ca nu avea cum sa stranga 2800 de semnaturi de sustinere in 10 zile, mai ales ca se anunta vremea rece si ploioasa – asa cum a si fost (Nota: Toate partidele au strans cu greu semnaturile, pe fondul dezgustului general al populatiei pentru mediul politic. Personal, am adunat semnaturile cu 200 de simpatizanti, care au lucrat 50 de zile).

Cel putin asa am crezut, pentru ca domnul respectiv a ”𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭” 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐚𝐩𝐢𝐝, 𝐦𝐢𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 – spun „mimand” pentru ca 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐢 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫… Ulterior, am aflat ca 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐳𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐬𝐚 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭, cunoscut pentru jocurile pe care le intreprinde permanent si 𝐚𝐦 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐬𝐚 𝐩𝐮𝐧 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐩 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐩. Respectivul independent 𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐞𝐥 trei nume, ca mine, a lucrat si el in mediul privat si -de asemenea- a activat in ultimii ani in Consiliul Judetean Timis (folosesc termenul ”a activat”, pentru ca nu pot afirma ca a stiut sa munceasca, fapt certificat si de alti colegi – desi acum acesta isi aroga o serie de realizari, inclusiv ale mele). Asadar, aceste ingrediente personale ii asigura o „𝐫𝐞𝐭𝐞𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬” 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐮𝐳𝐚 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐈𝐍𝐃𝐄𝐏𝐄𝐍𝐃𝐄𝐍𝐓𝐈, electorat care nu retine toate amanuntele unei candidaturi (de exemplu numele exact) si, in unele cazuri, nu va sti pe care candidat INDEPENDENT sa puna stampila. 𝐀𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐫𝐢, persoane care -desi ma sustin categoric datorita informatiilor aflate despre mine- nu disting foarte bine lucrurile. Bineinteles, 𝐬𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐮, acela de la 𝐥𝐮𝐚 𝐬𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐒𝐑 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢. 𝐃𝐨𝐮𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐥𝐨𝐯𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚, 𝐝𝐢𝐜𝐭𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐚𝐧𝐭𝐞-𝐦𝐞𝐧𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭…

𝐈𝐧𝐜𝐚 𝐦𝐚 𝐠𝐚𝐧𝐝𝐞𝐬𝐜 𝐬𝐚 𝐟𝐚𝐜 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭, cu solicitarea unei expertize pentru verificarea semnaturilor, pentru ca 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚! Si, daca lucrurile vor continua in acelasi mod dezagreabil, probabil voi face acest lucru.

𝐋𝐚 𝐟𝐞𝐥 𝐯𝐨𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐚 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐢𝐫𝐜𝐮𝐦𝐬𝐜𝐫𝐢𝐩𝐭𝐢𝐞 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚, daca informatiile imi vor confirma ca aceasta ”rectificare” a buletinului de vot a fost premeditata.”

A postat pe pagina sa de facebook Marian-Constantin VASILE, candidat independent pentru functia de Primar al Municipiului Timisoara

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button