CulturăEvenimentSă vorbim de bine

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, ne-am bucurat la Timișoara de prima parte a expoziției-eveniment POVEȘTI ÎN RAME. Din VALEA ALMĂJULUI prin BANATUL MONTAN. Povestea continuă

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, ne-am bucurat la Timișoara de prima parte a expoziției-eveniment POVEȘTI ÎN RAME. Din VALEA ALMĂJULUI prin BANATUL MONTAN.

După vernisajul moderat de Dan Buru și însuflețit de minunatul grup de copii Sveti Nikola Radimna, condus de Tomi Popovici, au urmat trei zile de poveste.

Copii și părinți s-au bucurat laolaltă de toate activitățile ce au avut loc la Galeria 5 în acest weekend.

Momentele unice surprinse în fotografiile din Valea Almăjului, ale lui Claudiu Vatau, poveștile lui Nicolae Șușara culese de pe potecile Banatului Montan, legendele lui Iacob Sîrbu despre Băile Herculane și Pecinișca lui dragă, experiența inedită în Caraș-Severin oferită de tehnologia virtuală, atelierele de decorat sacoșe din bumbac, de olărit si curelărit dar și prezentările de costume populare au făcut un weekend mai bun pentru sute de timișoreni ce au trecut pragul expoziției.

Evenimentele vor continua cu prezentarea a două cărți. Azi, 8 aprilie începând cu la ora 17:00 vom savura povești cu haiduci ce au cutreierat pădurile Banatului, povești readuse la lumina prin colecția Reconstituiri Istorice. Cartea Haiducul Adam Neamțu va fi prezentată de scriitorul Lorin Cimponeriu și Cati Izverniceanu.

 POVEȘTI ÎN RAME. Din VALEA ALMĂJULUI, prin BANATUL MONTAN este un eveniment organizat de Claudiu Vatau, Nicolae Șușara și ValeaAlmăjului.ro, în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Expoziția va fi deschisă publicului în până 12 aprilie în intervalul 13:00-21:00, la Galeria 5 (Centrul de Proiecte Timișoara), din strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Timișoara. Intrarea va fi liberă. Programul complet al evenimentelor îl găsiți aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button