Social

Fondul cinegetic și condițiile de asigurare a securității armelor și munițiilor la domiciliu verificate de polițiștii orașului Deta

În perioada 12.10 – 13.10.2024 a.c., polițiștii Orașului Deta au desfășurat o acțiune, pe raza a 11 fonduri de vânătoare, în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a modului în care sunt completate autorizațiile de vânătoare, a instructajului efectuat împotriva producerii accidentelor și crotalierea vânatului.

Totodată, polițiștii au verificat două partide de vânătoare, fiind depistați 44 de vânători care au fost testați cu aparatul etilotest, fără a rezulta valori pozitive.

În urma verificărilor efectuate, cu privire la legalitatea documentelor în baza cărora se efectuează vânătoarea la locurile de desfășurare a acesteia, s-a constatat faptul ca unul dintre vânători nu respecta legislația în domeniu, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 750 de lei și i-a fost reținut permisul de vânătoare .

De asemenea, un alt obiectiv al acțiunii a fost verificarea condițiilor de asigurare a securității armelor și munițiilor la domiciliu, verificarea valabilității documentelor în care sunt înscrise armele, precum și identificarea deținătorilor de arme care prezintă pericol pentru ordinea publică, viața și integritatea corporală a persoanelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că doi deținători de arme nu respectau obligația de a păstra armele în condiții de securitate.

Cei doi deținători au fost sancționați contravențional, fiecare cu câte o amendă în valoare de 5.001 lei și au fost întocmite acte cu propunere de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

În acest sens, au fost ridicate de la cei doi deținători 3 arme de vânătoare, o arma cu țeavă lungă de tir sportiv, 79 cartușe de vânătoare și 86 proiectile pentru arma de tir sportiv.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button