Social

14 cățeluși au fost salvați de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Biroul pentru Protecția Animalelor

Polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Biroul pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu cetățenii iubitori de animale, au salvat 14 cățeluși abandonați în câmp în zona limitrofă a localității Săcălaz.

În prezent, aceștia sunt în grija unei Asociații de protecție a animalelor, unde beneficiază de îngrijire și tratament medical veterinar specializat, cu speranța găsirii în viitorul apropiat a unui cămin iubitor pentru fiecare.

„De asemenea, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor doresc să sublinieze importanța sterilizări animalelor de companie, care joacă un rol esențial în reducerea numărului de animale fără stăpân și în prevenirea abandonului, conform legislației în vigoare privind protecția animalelor.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că potrivit art. 6, lit. f din Legea nr. 205/2004 Rep. privind protecția animalelor, “abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 de lei la 12.000 de lei.” A comunicat IPJ Timis.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button