Social

Tu știi ce drepturi ai? Violența NU este normalitate!

În această săptămână, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale și ai Compartimentului de Proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au organizat o acțiune de informare pe tema drepturilor victimelor violenței în familie, precum și pentru promovarea măsurilor de protecție a bunurilor personale.

Activitatea de informare a populației s-a desfășurat în zona Pieței din proximitatea stadionului „Dan Păltinișanu” și în principalele centre comerciale de pe raza municipiului Timișoara. Polițiștii au discutat cu cetățenii, oferindu-le sfaturi utile pentru evitarea victimizării în cazurile de furturi din autoturisme, genți și buzunare.

De asemenea, au fost oferite recomandări pentru gestionarea situațiilor conflictuale și informații despre legislația în vigoare referitoare la violența în familie.

Totodată, cetățenilor le-au fost oferite pliante informative cu privire la condițiile necesare pentru solicitarea unui ordin de protecție, serviciile disponibile pentru victime și recomandări pentru persoanele supuse abuzurilor intrafamiliale.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare și informare a populației privind prevenirea infracțiunilor și protecția victimelor violenței domestice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button