Politică

Timișorenii pierd 81% din banii care ar putea intra în bugetul local

Ilie Vasile Sîrbu, candidat AUR la Primăria Timișoara

Timișorenii pierd 81% din banii care ar putea intra în bugetul local prin exploatarea iresponsabilă a patrimoniului aflat în administrarea primăriei.

Doar 19% din SAD-urile (spații cu altă destinație) aflate în administrarea primăriei aduc valoare reală în bugetul local, restul de 81% produc pierderi.

Ilie Vasile Sîrbu, candidat AUR la Primăria Timișoara, a vorbit în conferința de presă de astăzi despre acest adevăr usturător pentru administrația actuală.

„Chestiunea delicată pe care doresc să o abordez astăzi este legată de SAD-urile Timișoarei. Timișorenii sunt efectiv cocoșați de greutatea impozitelor și a taxelor acestor spații cu altă destinație, care în ultimul mandat s-au dublat. Supraimpozitarea acestor SAD-uri care arată jalnic, nu ne ajută deloc. Avem 309 SAD-uri în total și doar 60 sunt funcționale și majoritatea nu sunt conectate la gaz sau electricitate. Este important să știm aceste aspecte deoarece SAD-urile aduc fonduri importante la bugetul local și rolul nostru în administrația locala este să ocrotim patrimoniul nostru, să îl întreținem și să ne mărim bugetul local daca tot avem aceste oportunități.”

De-a lungul timpului mai multe persoane s-au plâns atât de condițiile precare pe care SAD-urile administrate de primărie le are cât și de sumele exorbitante pe care administrația locală le cere pentru închiriere.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button