Eveniment

S-au tras focuri de avertisment

Un tânăr de 24 de ani s-a panicat la vederea echipajului de poliție și nu a respectat semnalul de oprire. Pentru oprirea șoferului a fost nevoie ca polițiștii să folosească armele din dotare și să-l urmărească 18 km.

„La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în nodul rutier de la km. 503, calea 2, polițiștii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanța de 18 km, între localitățile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timișoara.

În timpul urmăririi, au fost executate 9 focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni.

În sensul giratoriu de la aeroportul din Timișoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părții carosabile, inițial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.

A fost imobilizat și identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetățean cu dublă cetățenie română/moldovenească și 6 persoane de naționalitate străină.

Trei dintre persoanele din autoturism au reușit să fugă.

Cele 7 persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor, dintre care conducătorul auto este cetățean din Republica Moldova și 6 pasageri de origine afro-asiatica( 1 din Egipt, 4 din Siria, 1 din Yemen).
În urma cercetărilor, polițiștii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România și au drept de ședere legală pe teritoriul țării.

De asemenea, polițiștii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul din Republica Moldova.

Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiș a întocmit un dosar penal sun aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

S-a constatat ca autoturismul nu deține poliță RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile.” Transmite IPJ Timiș

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button