Business

Reprezentanții R.A.R. și I.S.C.I.R. în control la sediul unei societăți comerciale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 72.000 lei

La data de 13 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, împreună cu reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara, R.A.R. Timiș și I.S.C.I.R. Timișoara, au desfășurat verificări la punctul de lucru al unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate transportul în comun al persoanelor.

În cadrul acțiunii, au fost verificate normele de protecție a mediului, existența autorizației R.A.R. pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a vehiculelor rutiere, autorizațiile I.S.C.I.R. pentru elevatoarele manuale și pneumatice utilizate, precum și modul de organizare a pazei la acest obiectiv.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 72.000 de lei, de către reprezentanții tuturor instituțiilor implicate, pentru efectuarea de lucrări de întreținere și reparare a vehiculelor rutiere din parcul propriu al societății fără a deține autorizație tehnică R.A.R., nedeținerea unei contract de prestări servicii publice pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere, precum și pentru nedepozitarea uleiurilor uzate în spații și recipiente adecvate.

Totodată, au fost identificate mai multe elevatoare manuale și mecanice pentru care nu exista autorizație I.S.C.I.R.

De asemenea, în perimetrul punctului de lucru au fost identificate 16 camere de supraveghere video, montate și puse în funcțiune de o societate comercială care nu deținea licență de funcționare în acest domeniu, fiind întocmit dosar penal conform prevederilor art. 56 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

Prin aceste acțiuni se urmărește asigurarea respectării normelor legale, protecția mediului și garantarea siguranței publice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button