AgriculturăBusinessEconomieEveniment

Protestul fermierilor deturnat de PSD și PNL

După câteva zile de la declanșarea protestului fermierilor din Germania și la noi în țară cei care activează în acest sector au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea.

Săptămâna trecută membrii unei delegații au stat de vorbă cu premierul Ciolacu, iar sâmbătă cu Grindeanu (ministrul transporturilor) și cu Florin Barbu (ministrul agriculturii).

Doar că cei care ies în evidență de când a început protestul și fac tot posibilul ca acesta să nu aibă impactul scontat sunt membrii PSD si PNL, după cum reiese din informațiile apărute în media.

Deși nici o asociație din domeniu nu își revendică organizarea acestui protest, o parte dintre membrii delegației au fost:

Florin Tomuța – președintele PSD Alba Iulia din noiembrie 2023,  vicepreședintele COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România) și membru fondator al Asociației Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”.

Dănuț Andruș – fost candidat, din partea PSD, la funcția de primar al comunei Păltiniș, județul Botoșani.

Georgian Calotă – fost primar și consilier județean PNL.

Victor Bălăşoiu – primarul PSD al comunei Rociu din Argeș și fiul deputatului PSD Aurel Bălășoiu.

COTAR în loc să susțină protestul și să fie echidistant a ales să transmită următoarea informare, astfel justificându-și postura de spărgător de protest pe care dorește să o îmbrățișeze. Doar că aluzia nu este la cei care manipulează deja acest protest ci la opoziție.

Informarea venită de la COTAR spre membrii asociației este următoarea:

INFORMARE

Stimați membri COTAR,

Având în vedere ceea ce a-nceput să apară pe rețelele de socializare și în mass-media, în legătură cu protestele organizate de transportatori și de agricultori, trebuie să înțelegem că protestul a fost deja furat, din start, de către diverse formațiuni politice sau din spatele partidelor politice, cu scopul de a crea diversiune și de a arunca în derizoriu orice formă de protest pe care am putea să o facem.

COTAR a anunțat, încă de anul trecut, că vom ieși în stradă, de la jumătatea lunii ianuarie, pentru a cere Guvernului să rezolve o serie de probleme grave.

Nu am mai apucat să organizăm protestul, deoarece am primit informații că se organizează ceva, pe baza intenției noastre de a protesta, dar cu scop electoral.

Tocmai de aceea am preferat să nu participăm, deoarece s-a folosit ceea ce am anunțat noi, pentru scopuri politice și nu aceasta era intenția COTAR.

Din ceea ce s-a discutat ieri la Guvern înțelegem că au fost la negocieri persoane care au prezentat o lista cu revendicari , care din pacate in afara  a 3-4 puncte care si acelea necesita discutii si mai cred ca aces lista le a fost pusa in mana fara macar sa citeasca ce contine

   Nu poti cere rca la camioane de 4500 lei incluzand si alte facilitati cand azi tariful de referinta calculat care cuprinde absolut toate cheltuielile , chiar si frecventa daunelor , este de 8609 lei    Sau sa avem tarife gen “ mercurial “ ca pe vremea raposatului , fiecare isi calculeaza profitul asa cum doreste

Mai sunt infiltrați și foarte mulți agitatori printre protestatari, ceea ce arată că există intenția cuiva de a compromite orice încercare de protest a transportatorilor și a agricultorilor. Ne putem aminti cum a procedat Securitatea în deceembrie 1989 și la mineriade, când s-au folosit astfel de agitatori. Și acum este la fel.

Din analiza evenimentelor din ultimele zile se poate trage concluzia că se folosește forța pe care o reprezentăm noi, transportatorii, pentru campania electorală a unor viitori candidați, dar și pentru a ne decredibiliza și a ne discredita pe noi, cu ajutorul acelor agitatori care declară că ne reprezintă, dar care nu au nicio legătură cu Transporturile sau cu COTAR.

Facem apel la vigilență maximă, în legătură cu protestul actual care pare a fi fost organizat cu un scop opus celui declarat.

Deși vine pe fondul protestelor din Germania sau din alte țări europene, nu este ceea ce se declară a fi și nu va duce la rezultate pozitive decât pentru cei care-l vor folosi în scopuri electorale și cu scopul de a ne compromite pe noi, transportatorii, astfel încât să nu mai avem șanse la viitoarele proteste sau negocieri.

Cu stimă,

Vasile Ștefănescu

Președinte COTAR

Negocierile vor fi reluate luni, până atunci fermierii rămân în stradă.

Se pune retoric întrebarea, câtă legitimitate au PSD-istii și PNL-iștii să negocieze cu colegii lor măsuri pentru salvarea transportatorilor și a fermierilor din România? Coaliția PSD-PNL fiind cea care a dus în pragul colapsului aceste industrii.

Cu ce legitimitate merg acești membrii de partid la negocieri? ar trebui să se intrebe cei care, pe drept, stau în stradă, în frig și dorm în cabine în această perioadă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button