Social

Polițiștii timișeni au fost la datorie în minivacanța 1 Mai și de Sfintele Sărbători Pascale

Polițiștii timișeni au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de minivacanța prilejuită de Ziua de 1 Mai și de Sfintele Sărbători Pascale.

În perioada 1-6 mai 2024, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult, poliţiştii au acționat zilnic, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de poliție planificate în serviciu, au acționat atât pentru prevenirea și descurajarea cât și pentru combaterea  faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

Polițiștii au intervenit la 342 de evenimente sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 1033 de sancțiuni contravenționale în valoare de 322.387 de lei, dintre care 314 au fost avertismente. În perioada de referință, au fost sesizate 105 infracțiuni, au fost depistați în flagrant 37 de autori și au fost dispuse 15 măsuri preventive. Măsurile preventive au fost dispuse în cauze de natură rutieră, dar și în cauze privitoare la infracțiuni contra persoanei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 44 de permise de conducere și au fost ridicate 28 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 250 de persoane cu aparatul alcooltest și 32 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, în perioada de referință fiind înregistrat un accident rutier soldat cu o persoană decedată.

În proximitatea lăcașurilor de cult și la evenimentele cu public numeros ( spectacole, rugi) nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Polițiștii timișeni continuă să rămână vigilenți asigurându-se de respectarea drepturilor fiecărui cetățean în parte.  

Mulțumim cu această ocazie tuturor cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate, respectând regulile recomandate de către autorități, contribuind astfel la asigurarea unui mediu sigur în comunitate.

REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

*La data de 07 mai a.c., polițiștii orașului Sânnicolau Mare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, precum și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, la data de 06 mai a.c., polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că în localitatea Sânpetru Mare ar fi observat un conducător auto care ar fi intrat în coliziune cu două autoturisme staționate în parcarea unei stații de alimentare cu combustibil, ulterior deplasându-se într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au reușit depistarea autoturismului în localitatea Sânpetru Mare, precum și conducătorul acestuia, un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 07.05.2024, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore , sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, precum și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

      La data de 04 mai a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț, au oprit pentru control pe strada Cloșca, din municipiul Lugoj, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

~

     La data de 05 mai a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii orașului Buziaș, au oprit pentru control în localitatea Blajova, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

~

La data de 05 mai a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș, au oprit pentru control pe strada Nicolae Titulescu din Timișoara, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 06 mai a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii Serviciului Rutier Timiș, au oprit pentru control pe strada Dunărea din Timișoara, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button