Social

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Timiș au oferit diplome elevilor câștigători din cadrul Liceului Teoretic Gătaia

Campanie de conștientizare a consecințelor asociate faptelor de violență școlară, de către elevii de gimnaziu.

Campania „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!” desfășurată în școlile din țară are ca scop conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, de către elevii de gimnaziu.

Concursul organizat în baza campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!” a fost încheiat la nivel județean.

„la data de 08.03.2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Timiș s-au aflat în rândul elevilor câștigători din cadrul Liceului Teoretic Gătaia.

Astfel, elevilor din clasa a VIII-a A, câștigătorii concursului, polițiștii le-au oferit diplome și cadouri special pregătite pentru ei, într-un gest de recunoștință pentru munca depusă și pentru a le transmite felicitări.

Scopul acestei campanii îl reprezintă conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, de către elevii de gimnaziu.

Campania a demarat la data de 30 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerului Educației.

Aceasta se derulează la nivel național, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în perioada ianuarie – iunie 2024, conform Calendarului anului școlar pe module pentru anul 2023 – 2024, vizând informarea elevilor cu privire la noțiuni din domeniul juridic, dar și a părinților pentru identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși elevii, astfel încât fenomenul de victimizare a minorilor să fie semnificativ diminuat” a transmis IPJ Timiș.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button