Social

Orașul Deta sub lupa Poliției Române

În data de 27.06.2024, polițiștii orașului Deta au organizat și desfășurat o acțiune preventiv-reactivă care a avut drept scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, protecției mediului și siguranței rutiere.

La această acțiune au participat 42 de polițiști, care au legitimat 85 de persoane și au verificat 69 de autovehicule.

Au fost efectuate 11 filtre, fiind testate cu aparatul alcooltest 46 de persoane și cu aparatul drugtest 5 persoane.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 41 de sancțiuni în valoarea totală de 57.705 lei, dintre care 33 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost confiscate 1.715 țigarete de la două persoane care le ofereau spre vânzare în zona centrală a orașului Deta, fiecare persoană fiind sancționată cu amendă în valoare de 20.000 lei conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri” conform O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului, fiind confiscate peste 9 kilograme de substanțe periculoase (raticid expirat) de la o societate comercială. Întrucât, societatea comercială nu implementa măsurile stabilite în analiza de risc, aceasta a fost sancționată conform Hg. 301/2012 cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Astfel de acțiuni au rolul de a descuraja săvârșirea faptelor ilicite prin prezența proactivă a polițiștilor în diferite domenii de activitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button