Eveniment

Incendiu de la Hidrocentrala Porțile de Fier I a fost stins

Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.
Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%.
În cursul dimineții, se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru. În aceste momente , siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hideoelectrica și sunt depunse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție.
Hidroelectrica va informa publicul în mod transparent asupra cauzelor incidentului și va furniza informații actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile.
Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident.

Biroul de presă al Hidroelectrica

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button