EvenimentSănătateSocialȘtiri naționale

Femeie vie dusă la morgă și apoi mituită de medic să tacă

Susana Ursache din Hunedoara acuză medicii de la Spitalul Județean din Deva că au dus-o la morgă deși nu murise.

În vara anului 2022, într-o zi de duminică, Susana Ursache a ajuns la spitalul din Deva, după ce a început să se simtă foarte rău.

Deși i-a comunicat asistentei că este alergică la antibiotice, aceasta i-a făcut totuși o injecție.

“Mi s-a pus un nod în gât și am simțit că mi-a pocnit ceva în burtă”.

 În urma dozei de antibiotic administrate, femeia a intrat în șoc anafilactic, iar cadrele medicale au concluzionat că a murit și au trimis-o la morgă.

S-a trezit la un moment dat cu un bărbat peste ea. Nu își mai amintește cum a ajuns apoi în salon, dar pe spate era plină de vânătăi. Concluzia la care pacienta a ajuns a fost că, cu o zi înainte, când a fost dusă la morgă nu erau brancardieri la lucru și a fost târâtă pe jos. Fiica pacientei a făcut chiar și fotografii.

După ce a fost scoasă de la morgă a fost dusă la ATI unde a stat două săptămâni.

De acolo a fost mutată la secția diabetologie, iar când noul medic a avut nevoie să știe antibioticele la care este alergică, vechiul medic a refuzat să transmită informațiile motivând că nu mai vrea să aibă nici o legătură cu pacienta.

Susana Ursache spune că după externare, medicul care a trimis-o la morgă, i-a oferit suma de 13.000 lei ca să-i cumpere tăcerea.

Dar femeia și-a luat un avocat și a depus plângere la colegiul medicilor împotriva medicului Constantin Blaj, imediat după externare acuzându-l de malpraxis.

Acum doamna Ursache a intrat în greva foamei pentru că abia acum se simte puțin mai bine. După externare a trecut prin clipe foarte grele fiind de mai multe ori aproape de moarte.

“Managerul spitalului a mințit că mi-a dat drumul acasă sănătoasă”.  Acesta a fost motivul care a determinat-o pe femeia de 65 de ani din Deva să lupte în continuare cu sistemul.

Cazul a ieșit abia acum la iveală, după ce situația femeii a fost aflată și făcută publică de reprezentanții partidului A.U.R. din județul Hunedoara.

Deși cadrele medicale nu recunosc incidentul cu morga, acesta nefiind raportat, totuși medicul Constantin Blaj a fost demis din funcția de sef al secției la cardiologie din cauza altor nereguli descoperite în acest caz.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button