Sănătate

Diabeticii riscă să rămână fără medicamente?

Luate la pas, farmaciile de lanț din Timișoara, nu au avut insulină nici pentru o simplă rețetă.

Insulina si medicamentele pentru diabetici sunt vitale pentru supraviețuirea bolnavilor. Stocurile din farmacii ar trebui să fie permanente dat fiind numărul foarte mare de bolnavi.

Din când în când bolnavii devin neinteresanți pentru lanțurile de farmacii internaționale. Că altfel nu se explică. Acum este iar rândul diabeticilor.

Atât diabeticii de tip 1 cât și cei de tip 2 găsesc în aceste zile foarte greu insulina și medicamentele necesare.

O simplă rețetă pentru 3 luni nu a putut fi eliberată marți de nici o farmacie de lanț din Timișoara pentru că nici în farmacie și nici în depozit nu se găseau cantitățile necesare.

Ce se putea face era ca în limita stocului disponibil pacientul să își procure pe bani dozele necesare pentru câteva zile. Pentru eliberarea rețetei gratuite era nevoie ca să fie toată cantitatea disponibilă, iar pentru achiziționarea cu banii se putea cumpăra o cantitate mult mai mică.

Astfel mulți pacienți au scos banii și au cumpărat pe minimul necesar până în momentul în care se vor reface stocurile.

Din cercetările noastre rezultă faptul că în ultimul timp nu s-au înregistrat probleme cu distribuția medicamentelor. Problema este doar la aprovizionarea farmaciilor.

Farmaciile de lanț au puterea să decidă lăsarea bolnavilor fără medicamente pentru că banul este cel care primează în fața sănătății și dictează jocul economic.

Crearea unei crize a medicamentelor acolo unde nu există produce panică, lasă oamenii fără tratament și adesea are un efect ireversibil asupra sănătății pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button