Politică

AUR TIMIȘ – Comunicat de presă

Mihai Negoescu, coordonator AUR Timiș: PSD și PNL pun democrația în pericol. Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii
Pas cu pas PSD și PNL reinstaurează dictatura în România. Disperați că își pierd mandatele, că vor rămâne fără privilegiile de care s-au bucurat zeci de ani, dinozaurii politici, mai mici sau mai mari, din PNL-ul kaiserului Iohannis au venit cu această idee: comasarea alegerilor.
Efectele demersului politic planificat de „gânditorii” de la PSD și PNL vor fi devastatoare asupra democraţiei din ţara noastră.
Interesul politic meschin al unor inși aflați vremelnic la putere de a se menţine la putere cu orice preţ îi împinge să încalce cu bună ştiinţă practici europene în materie electorală.
Le place să se prezinte peste tot ca europeni, să afișeze imaginea „europenilor cu papion” la întruniri la nivel european, acolo unde poza de grup este tot ce contează.
Dar, în realitate, se pregătesc să calce în picioare democrația românească doar pentru a mai rămâne o tură în fotoliile pe care le ocupă.
Comasarea alegerilor este un demers discretionar, unilateral si antidemocratic al actualei puteri, elaborat fara consultarea societatii civile.
Tocmai de aceea AUR a protestat atat in fata grupului parlamentar PNL si cat si cel PSD, pentru a lua apararea tuturor romanilor care isi vad drepturile fundamentale calcate in picioare de o coalitie toxica.
AUR nu va permite acest lucru! Respingem ferm ideea că dificultățile economice, oricât de mari ar fi, pot fi înfruntate sau rezolvate prin diminuarea democrației. Dimpotrivă.
Respingem ferm ideea că simplificarea și diminuarea procesului electoral, inclusiv campania electorală, competiția politică și alegerile libere și corecte, ar fi soluții pentru orice, cu atât mai puțin pentru o criză economică.
Le este atat de frica de romani si de AUR incat acesti politruci sunt dispusi sa ingroape democratia din tara, prin orice mod posibil. Noi vom fi aici sa ii oprim, zi de zi, asa cum am facut si pana acum.
Guvernarea aceasta a uitat de cetățeni și de vocea lor! În primul rând ca om de bun simț stau și mă gândesc la diferența dintre alegerile europarlamentare și locale. Cu cel puțin o lună înainte de alegeri trebuie să prezinte gânduri, poziții și interesul național. Românii trebuie să facă o alegere importantă în acest an ori vom ajunge la sapă de lemn!

Cristian Bogeanu, vicepreședinte AUR Timiș: Păstrarea identității naționale a românilor din Diaspora. Românii trebuie să fie mereu pe primul loc
AUR a organizat miercuri o dezbatere cu tema “Păstrarea identității naționale a românilor din Diaspora: rolul Ambasadelor, Consulatelor, Institutelor Culturale și provocărilor actuale”.
Pentru AUR, diaspora are un rol aparte. Cetățenii români constituie interesul nostru, oriunde s-ar afla, atât între frontierele țării, cât și dincolo de acestea.
AUR a întreprins numeroase vizite în: Republica Moldova, Serbia, Albania, Ucraina, Italia, dar și alte state. Am cunoscut mii de români din diaspora și comunitățile istorice, cu care am avut șansa să discutăm direct. Românii din diaspora sunt o resursă umană extraordinară.
Pe noi, cei din AUR, ne interesează, pe de-o parte, să creem condiţiile necesare întoarcerii unora dintre ei, a celor care doresc, acasă şi, pe de altă parte, să-i ajutăm pe cei care au ales să trăiască pe mai departe în alte state să îşi păstreze identitatea, să transmită mai departe limba, tradiţiile, obiceiurile, istoria noastră, să-şi crească copiii într-un cult de dragoste pentru România, de înţelegere a României, aşa cum este ea.
Peste 6.000.000 de români sunt plecați din propria țară și încearcă să își câștige existența dincolo de frontierele României.
Ambasadele, Consulatele și Institutele Culturale sunt, cu mici excepții, văduvite de profesionalismul pe care îl dorim la vârful acestor instituții.
Gestiunea slabă a realizării actelor, carențele mari în programări, în felul cum funcționează aceste instituții îndepărtează românii care trăiesc peste hotare de țara mamă. Pierdem definitiv copii de români care se nasc din părinți români peste hotare pentru că aceștia nu le pot face ușor certificat de naștere.
In programul de guvernare AUR anunțăm clar că protejăm și promovăm interesele comunităților românești istorice și ale românilor din Diaspora.
Este necesar un recensământ general național în toate țările în care trăiesc români. Trebuie să restabilim legătura României cu cetățenii săi, oriunde locuiesc ei, milioane de etnici romani meritand sa le recunoscuta apartenenta la natiunea romana.

Cornel Iureș, purtător de cuvânt AUR Timiș: Guvernul PSD-PNL continuă să sfideze agricultorii si transportatorii
După aproape trei săptămâni de proteste continue ale fermierilor și transportatorilor, șefii de la Guvern încă sunt nelămuriți cu privire la revendicările și doleanțele acestora. O problemă cu care ne-am obișnuit deja.
Nici până acum, Ciolacu, Grindeanu sau Barbu, nu au înțeles ce vor cu adevărat fermierii și transportatorii care se află în stradă. Ei sunt preocupați mai mult de jocuri politice, de comasări de alegeri care să îi asigure că nu dispar de pe scena politică pentru totdeauna.
Agricultura este o afacere care are nevoie de o predictibilitate, nu poate fi lăsată în bătaia vântului, așa cum s-a întâmplat până acum. Oamenii aceștia nu cer nici mai mult, nici mai puțin decât normalitate, strategii pe termen scurt, mediu și lung, subvenții plătite la timp.
Acești politicieni de ocazie nu realizează, sau nu vor să realizeze, că agricultura este o afacere care are nevoie să aibă o predictibilitate, nu poate fi lăsată în bătaia vântului, așa cum s-a întâmplat până acum.
În traducere liberă pentru clasa politică actuală, oamenii aceștia despre care vorbim nu cer nici mai mult, nici mai puțin decât normalitate. Cer strategii pe termen scurt, mediu și lung, pentru că nu pot funcționa la nesfârșit în baza unor metode ceaușiste în care li se mai dă 100 de euro/ha și aceia cu întârziere.
Să mai amintesc și că APIA întârzie plățile, iar fermierilor le sunt blocate conturile dacă ei întârzie cu plata impozitelor?
Nu e problemă, în vreme ce ei sunt preocupați de jocurile lor meschine, noi, AUR, venim în sprijinul acestora și le prezentăm lista de revendicări a protestatarilor, la care ne raliem și noi.
În același timp, vrem să le reamintim fermierilor și transportatorilor că le suntem alături în tot acest demers în care își cer drepturile și, pe această cale, le lansăm invitația la discuții în Parlament.

Dorina Mihai, coordonator AUR Remetea Mare: Plafonarea adaosului comercial, o măsură inutilă
Guvernul Ciolacu continua adoptarea de masuri care nu au pic de sens, incercand sa se erijeze drept salvatorul romanilor.
Ciolacu afirma, acum cateva luni, ca ieftinirea alimentelor din luna iulie se datoreaza ordonantei lui, dar aceasta a intrat in vigoare o luna mai tarziu. Amuzant!
Totodata, acesta a uitat sa explice romanilor ca preturile au crescut tocmai datorita modului in care guvernarea PSD-PNL a condus Romania in ultimii ani.
Masura plafonarii adaosului comercial nu este altceva decat o cacealma. In realitate, ce nu spun guvernantii este ca dau cu o mana si iau cu doua.
Continuarea plafonarii nu reprezinta nimic altceva decat o masura populista, menita sa fure ochii romanilor, in timp ce PSD-PNL isi angajeaza in continuare toate rudele in administratiile publice.
Ar trebui oare sa ii multumim domnului Ciolacu ca a scos carnea tocata, orezul sau bulionul din lista alimentelor plafonate, dar a introdus magiunul?
Chiar crede Guvernul ca paturile sarace ale populatiei, pensionarii si oamenii care traiesc in mediul rural, cumpara magiun de la magazin?
În ceea ce privește persoana mea, sunt antreprenor în comuna Remetea Mare. Consider că localitatea în care locuiesc este deficitară în multe aspecte: infrastructură, calitatea apei, bugetul comunei repartizat în mod greșit și cred cu fermitate că se pot schimba multe lucruri în bine dacă în fruntea administrației locale vor ajunge persoane competente și dornice să facă îmbunătățiri. Sunt hotărâtă și determinate să schimb modul de administrare al localității punând accent pe dorințele locuitorilor și necesitățile localității noastre.
Milovan Slovenski, doctor și membru AUR Timiș:
România este mama noastră și îmi doresc să fie o țară prosperă. Profesia mea este cea de medic cardiolog, probabil una dintre cele mai eficiente ramuri ale medicinii. Ca și CV: am lucrat toată viața în Timișoara la Institutul de boli cardiovasculare iar acum activez în cadrul Spitalului Municipal pe secția de cardiologie invazivă. Motivele pentru care am aderat la acest partid: este unicul partid de opoziție!, între PSD și PNL nu sesisez nicio diferență.
Sistemul de sănătate din România și orașul meu, Timișoara sunt obiectivele mele. Aparatura de specialitate nu este folosită aproape deloc deoarece nu găsim bugetul necesar pentru funcționarea acestora în condiții normale. Acest lucru trebuie schimbat. Este esențial. La ora actuala geriatria nu este dezvoltată iar bătrânii noștri sunt lipsiți complet de ajutor medical, social, așadar trebuie înființate secții de geriatrie de stat, implicarea asistenței sociale, pes curt gestionarea acestor situații.O mulțime de lucruri nu sunt puse la punct și nimeni nu dorește să se implice! Guvernările amână rezolvarea acestor situații de la o guvernare la alta iar AUR va aduce suflul nou de care țara noastră are atâta nevoie!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button