Eveniment

Polițiștii lugojeni în acțiune

La data de 03 octombrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj, împreună cu cei ai orașelor Făget, Buziaș și Recaș au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă care a avut drept scop menținerea unui climat de de ordine și siguranță publică, precum și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, au fost legitimate 526 de persoane și verificate 367 de vehicule, iar 147 de conducători de vehicule au fost testați pentru consum de alcool și 19 pentru droguri.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 235 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 67.060 lei și au fost constatate 8 infracțiuni.

Ca măsură complementară, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

Exemple:

CONTROALE PE LINIA DEȘEURILOR PERICULOASE

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj- Compartimentul de Proximitate au efectuat un control, la punctul de lucru al unei societăți comerciale situată pe strada Oloșagului, cu prilejul căruia s-a constatat faptul ca nu ar fi fost luate măsurile de eliminare a cantității de 120 litri de ulei uzat, provenind de la autoturisme.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor care au devenit deșeuri.


La data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 06:50, polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj au oprit pentru control în localitatea Victor Vlad Delamarina, un autoturism condus de către un bărbat în vărstă de 36 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus avea inspecția tehnică periodică expirată.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.


În data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 07:20, polițiștii orașului Recaș au oprit pe Calea Bazoșului din localitate, un motocross condus de către un bărbat în vârstă de 42 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că motocross-ul nu era înmatriculat/înregistrat. Totodată, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button