Social

POLIȚIȘTII AU ACTIONAT ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ÎN BAZA PLANULUI DE ACȚIUNE “DEȘEURI 2024”

La data de 26.09.2024, sub coordonarea Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș din cadrul IPJ Timiș, polițiștii din cadrul subunităților au acționat în județul Timiș, în vederea prevenirii și combaterii încălcării legislației incidente domeniului protecției mediului.

În cadrul activităților au fost verificați 32 de operatori economici și 4 persoane fizice, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 7.500 lei conform OUG 195/2005 și constate 9 infracțiuni.

8 infracțiuni au fost constate pentru neluarea măsurilor sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase_, faptă prevăzută în O.U.G. nr. 195/2005 privind regimul deșeurilor și 1 infracțiune pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, conform O.U.G. 92/2001 privind protecția mediului.

De asemenea, au fost indisponibilizate 6500 de kg de îngrășăminte chimice care se aflau depozitate necorespunzător, 100.030 kg de deșeuri și 9751 de litri de ulei uzat.

.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button