Social

7 tiruri pline cu deșeuri au fost întoarse din vamă și trimise în țările de unde au venit

Românii continuă să importe deșeuri din țările Uniunii Europene.

7 tiruri încărcate în total cu 55 de tone de gunoi au vrut să intre în țară pe la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II. Cele 7 tiruri erau conduse de 6 șoferi români și un șofer olandez.

Conform documentelor de însoţire a mărfii în tiruri trebuia să se afle mobilă şi cauciucuri second-hand, articole de menaj, jucării şi diverse bunuri de la diferite societăţi comerciale din Belgia, Olanda, Franţa, Suedia şi Germania pentru diverse firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad şi Bihor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 54.770 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, transmite Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă în cele cinci ţări în care au fost încărcate.

Sursă: www.radiotimisoara.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button