Fără categorie

3 tineri au fost reținuți pentru săvârșirea mai multor infracțiuni pe teritoriul orașului Lugoj

La data de 30 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au reținut 3 tineri, în vârstă de 18 ani, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Caraș-Severin.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în noaptea de 21/22.05.2024, cei 3 tineri ar fi sustras un motocross, care s-ar fi aflat asigurat într-o parcare de pe strada Olari din municipiul Lugoj. Totodată, unul dintre bănuiți ar fi condus motocrossul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere și fără ca vehiculul să fie înmatriculat.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că în noaptea de 23/24.05.2024, aceeași tineri ar fi sustras și un autoturism, parcat pe strada Splaiul Campionilor din Lugoj. Ulterior, autoturismul ar fi fost condus de către un bănuit fără a avea permis de conducere.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 30.05.2024, cei 3 tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, complicitate la furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Caraș-Severin.

Bunurile au fost recuperate și restituite persoanelor vătămate.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button