Social

Un copil de 13 ani a murit din cauza consumului de energizante

Un copil din Bistrița-Năsăud a murit pe terenul de sport după ce ar fi consumat mai multe energizante.

Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic decât să constate decesul.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardio-respirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării”, precizează Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, pentru Bistrițeanul.ro

Colegii copilului au declarat că acesta a consumat mai multe energizante, apoi a început să se simtă tot mai rău până a picat pe teren.

Copilul face sport și nu avea nici o boală cunoscută.

Consumul de energizante în rândul tinerilor a ajuns să fie constant. Nici autoritățile și nici părinții nu par că ar avea soluția pentru a stopa acest fenomen.

Deși la începutul acestei săptămâni un proiect de lege privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație, prin care se interzice consumul de astfel de băuturi de către minori, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor va mai dura până această lege va produce și efecte.

Source
Sursa Zilei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button