Gastronomie

Prajitură cremoasă cu căpșuni fără coacere

Prajitură cremoasă cu căpșuni

Urmează luna februarie, o lună plină de iubire în care avem două sărbători ale dragostei. Dragobetele, ziua îndragostiților sărbătorită de români de-a lungul timpului și Valentine’s day, sărbătoarea importată de peste ocean.

Atunci când vorbim despre sărbătoare primul gând ne duce spre ceva dulce. Astfel vă propun o rețetă simplă și delicioasă cu care să vă impresionați partenerul.

Ingrediente:
200 ml smântână pentru frișcă
250 g de mascarpone
2 gălbenușuri de ou
150 g de zahăr
1 linguriță cu esență de vanilie
300 g de căpșuni proaspete
300 g de biscuiți digestivi
100 g de unt

Mod de preparare:
Se taie căpșunile în cubulețe mici. După preferință se poate adăuga zahăr sau diferite arome.
Mărunțiți biscuiții și adăugați peste untul topit. Compoziția trebuie să aibă consistență asemănătoare nisipului umed.

Se pun biscuiții într-o tavă cu margini detașabile și se tasează cu ajutorul unui pahar sau cu o lingură.
Pentru cremă frecați gălbenușurile cu zahăr și puneți-le pe foc împreună cu smântâna pentru frișcă și vanilia. Amestecați continuu până compoziția prinde o textură mai groasă.

Lăsați să se răcească apoi amestecați cu mascarpone. Vă recomand să frecați puțin mascarpone-le cu un mixer înainte, astfel omogenizarea o să fie mai rapidă.

Asamblarea:
Peste biscuiți mărunțiți, aflați deja în tavă, turnați jumătate din crema de mascarpone.

Acum este momentul să punem căpșunile în strat uniform peste cremă, apoi punem restul de compoziție.
Decorăm după preferințe și o lăsăm la frigider pentru câteva ore, până când este tare și se poate tăia.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button