Eveniment

Festivalul Internațional de Funambulism Timișoara 2024

”Funambulism is an analogy of life, that it is necessary to maintain focus to remain in balance.”
RO „Funambulismul este o analogie a vieții, cum că este necesar să menții concentrarea pentru a rămâne în echilibru.”
Jeniffer Rodrigues da Silva (Portugalia) – artist invitat

Săptămâna 14 – 19 octombrie este săptămâna în care Timișoara devine în realitate ”Capitala Echilibrului”. Festivalul Internațional de Funambulism aduce împreună artiști internaționali și oameni pasionați de echilibru pe fir care se vor antrena zilnic în parcul de cabluri special amenajat de la Nord-Art Tm (zona Lipovei). Se vor crea două spectacole unice, inspirate de istoria Canalului Bega (fir exterior) și de poveștile oamenilor care îndrăznesc să pășească pentru prima dată deasupra apei (fir interior).


Au fost 20 de candidaturi ale artiștilor profesioniști pentru rezidența de creație ”Poveștile lui Ageb”. Cinci dintre aceștia au fost selectați și sosesc Duminică la Timișoara: Céline Bulteau (Franța), Jeniffer Rodrigues da Silva (Portugalia), Raffaele Riggio (Italia), Moritz Haase (Germania), Sarah Tapper (S.U.A.). Ei se vor antrena și vor crea împreună cu localnici pasionați de echilibru și cu experiență la înălțime: Coralia Bodea, Anais Bădina, Gabriela Valdraf, Matei Crișan, Egon Bădina. Sub bagheta artistului consacrat canadiano-vietnamian Laurence Tremble-Vu, pe muzica live a lui Petre Ionuțescu care va concerta pe apă și având la bază povestirile scrise de către Andrei Ursu, un spectacol unic pentru Timișoara prinde viață. Spectacolul ”Poveștile lui Ageb” – zâna firului de apă Bega, se va juca Sâmbătă 19 octombrie, ora 19.00, deasupra apei, între Parcu Alpinet și Parcul Catedralei.


Ziua de Vineri este dedicată oamenilor care îndrăznesc să se aventureze înspre necunoscut și să își înfrunte frica pășind deasupra apei. ”Community Crew” sunt localnici, dar și persoane din comunitatea internațională care vin la Timișoara din partea partenerilor din Novi Sad (Serbia), Nantes și Besançon (Franța). Ei vor fi susținuți în această aventură de către muzica suavă a lui Beck Corlan care va concerta la apus. Publicul larg este invitat să îi susțină Vineri 18 octombrie, de la ora 18.00, pe mal (între Parcul Alpinet și Parcul din spatele Catedralei).
Mai multe detalii pe funambulism.ro/fif-tm
Conceput de către Organizația Pentru Artă și Cultură. Implementat împreună cu Școala de circ & Circ Discret; Parteneri: Teatrul Basca, The Serious Road Trip CHN din Nantes și Kreativni Pogon din Novi Sad.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button