Știri externe

5 tineri au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au reținut pentru 24 de ore, 5 tineri, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în data de 8 septembrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție într-un imobil de pe strada Ceahlăului, din municipiul Lugoj, sustrăgând articole vestimentare în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii, au fost identificați 5 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat, la data de 18 septembrie a.c., cei 5 tineri au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Caraș – Severin, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați magistraților în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările în dosar s-au efectuat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button